Somnul sanatos este unul dintre cei mai importanti factori pentru ca organismul sa functioneze corect, deoarece in timpul acestor ore de odihna corpul se reface dupa activitatea zilnica.

Un somn bun este esential pentru a fi odihnit, pentru a avea performante maxime si pentru a ne bucura de o sanatate buna.

Este in regula daca intr-o zi, dintr-un motiv oarecare, dormim mai putin, dar daca aceasta situatie continua in timp si devine un obicei, atunci incepem sa observam efectele lipsei de somn.

Daca esti una dintre acele persoane carora le este greu sa se deconecteze de la viata de zi cu zi si sa adoarma noaptea, iti oferim cateva sfaturi care speram ca iti vor fi utile pentru a-ti imbunatati calitatea somnului, astfel incat sa te simti mai relaxat si mai odihnit in timpul zilei.

Amenajeaza-ti patul cu lenjerii de calitate

Primul lucru pe care ar trebui sa il ai in vedere este locul in care are loc somnul. Un pat suficient de mare, cu lenjerii de calitate, te va ajuta sa te odihnesti in orele destinate somnului.

Alegerea cearsafurilor devine asadar importanta, pentru ca acestea vor trebui sa iti ofere confort in timpul utilizarii.

Alege lenjerii din fibre naturale, racoroase, care sa te ajute sa pastrezi temperatura potrivita la nivelul pielii si care sa ii permita acesteia sa respire.

Alege seturi de cearsaf si huse pentru perne, pentru a dispune de tot pachetul pentru un somn linistit.

Alege o saltea potrivita nevoilor tale

Salteaua este un aspect ce contribuie in mod definitoriu la calitatea somnului. Aleasa in mod eronat, o saltea poate face mai mult rau decat bine, asa ca aici va trebui sa ai in vedere cateva aspecte.

Saltelele au in mod normal trei stadii de duritate. Saltelele moi iti vor oferi un substrat pufos in care sa te afunzi pentru un maxim de confort, insa nu vei beneficia de o sustinere foarte buna la nivelul coloanei.

Pe de alta parte, o saltea medie ca duritate s-ar putea sa indeplineasca atat cerintele de confort, cat si pe cele de functionalitate.

Nu in ultimul rand, saltelele ferme iti vor oferi sustinere, mai ales daca ai probleme de sanatate care iti indica nevoia de a beneficia de un suport tare pentru zona lombara sau cervicala.

Citeste continuarea aici: Cum sa iti imbunatatesti calitatea somnului